DORN TERAPİ İLE BEL VE BOYUN EKLEM HAREKETLERİYLE BEDENİNİZİ ŞİFALANDIRIN
DORN METODU NEDİR??
Dorn Metodu, kişinin kendi hareketleriyle birlikte terapistin yardımıyla yapılan bir beden eşitleme, omurga sistemini, bedeni, postürü düzeltme tekniğidir. Kişinin dinamik hareketleri ile yapılan, gerçek bir kendi kendine yardım metodu olarak adlandıracağımız Dorn Terapi ile omur ve eklemlerdeki hizalanma, sıralanma düzenlenir. Bu şekilde sinirler rahatlar. Vücutta kan dolaşımı tıkanıksız sağlanır. Kan dolaşımının sağlanması ile hücreler beslenir, vücudun kendini yenileme süreci başlar ve ağrılar yok olduğu gibi ilgili organlarda yenilenme başlar.
Dorn Metodu Nasıl Uygulanır?
Dorn Metodu ilk başta iki bacak kontrolü ile başlar. Bacak boylarının birbirine eşit olup olmadığı kontrol edilir. Kişinin kendi dinamik hareketleri ve Dorn terapistinin uyguladığı bası ile önce bacak boyu eşitlenir. Bacak boyları eşitlendikten sonra aynı şekilde kalça kontrol edilir ve kalça eşitlenmesi, pelvis eşitlenmesi yapıldıktan sonra omurga üzerinde omurların hizalanma çalışmaları başlar. Ardından köprücük kemiği ve boyun omurları ve en son da kafa kemikleri ile çalışılır.
Dorn Metodu, bedenin bir anlamda tamir edilmesi yoluyla postürün dengeye getirilmesi tekniğidir. Bütün iskelet sisteminde komple eşitleme yapıldıktan sonra kan dolaşımı doğrulanacak, kan dolaşımı ile birlikte ilgili organlara daha çok oksijen gidecek ve oksijenle birlikte iyileşme devam edecektir.
Kişiye seans sonrası belli hareketler öğretilir. Bunlar kendi kendine yardım egzersizleridir. Kişi kendi kendine yardım egzersizlerine devam ettikçe bütün bedenin dengesini doğru tutmayı kendisi başaracaktır. Bu başarı ve hareketlerle birlikte iyileşme sürmeye devam edecektir.
Vücuttaki tüm eklem ve kemikler olması gereken pozisyonlarına getirilir. Problemlerde ameliyata gerek kalmadan başarı ile uygulanan Dorn Metodu, özellikle bel ve boyun ağrılarında Avrupa’da en çok kullanılan manuel terapi halini almıştır.
DORN METODU HANGİ DURUMLARDA UYGULANIR?
Dorn Metodu ağırlıklı olarak bel ve boyun fıtığı, siyatik, menisküs, diz problemleri, karpal tünel sendromu, migren, kulak çınlaması, kronik yorgunluk gibi alanlarda uygulanabilir.
Omurga üzerinde normal şartlarda 33 adet omurumuz vardır ve her bir omurun ilgili olduğu organda bir yapılanma vardır. Biz omurga üzerinde yaptığımız çalışmada her ne kadar bel veya boyun içinde çalışma yapıyor olsak da, uygulama var ise kişinin mevcut böbrek, şeker, kolesterol durumuna da olumlu etki eder.
DORN METODU HANGİ DURUMLARDA UYGULANAMAZ ?
Dorn Metodu adından da anlaşılacağı üzere bir terapi değil tekniktir. Kişi ile karşılıklı yapılan bir çalışmadır. Dorn Metodunun uygulanmayacağı durumlar mevcuttur. Bunlar özellikle kanser hastalıkları, hamilelik ya da ve ani geçirilmiş akut vakalar ve trafik kazaları sonrası, ilerlemiş fıtık vakaları ve bedeninde platin, çivi ve benzeri yapay malzeme bulunan kişilerdir. Onun haricinde son derece güvenli bir şekilde her yerde uygulanabilir.
DORN METODU NE ZAMAN VE KİMLER TARAFINDAN KEŞFEDİLMİŞTİR?
Dorn Metodu, Dieter Dorn tarafından keşfedilmiştir. Birçok insan hayatlarının bir yerlerinde akut siyatik veya bel ağrısından şikayetçi olmuşlardır. Almanya Lautrach’da yaşayan çiftçi ve değirmen sahibi Dieter Dorn’a yolu düşenler, ancak etkili el hareketleri ile problemlerinin çok kısa sürede yok olduğunu ve büyük bir çoğunluğunda tekrarlanmadığına şahit olmuşlardır. Dieter Dorn, Dorn Terapi’nin mucidi ve otuz seneden uzun süredir de uygulayıcısı olmuştur. Yüzlerce öğrencisine öğretmiş ve onlar da Dieter Dorn kadar başarılı olmuşlardır.
Dorn Metodu bugün Almanya başta olmak üzere, tüm dünyada çok büyük bir hızla yayılmaktadır.